22
феб

5 stvari koje trebate znati pre gradnje kuće_ Razgovor sa arh Draganom_ Sa arhitekturom na TI_

Iz iskusta u radu sa klijentima pokazalo se da klijenti kada razmišljaju o svom domu oni najčešće misle o završnoj obradi enterijera i njihov fokus je gotovo uvek usmeren na krajnji proizvod (u ovom slučaju njihovu kuću ili vikendicu). Fokus na cilj doprinosi samom procesu ukoliko osvestimo važnost svakog koraka na putu i u njemu uživamo.

U razgovoru sa kolegom arh Draganom Markovićem pokušavamo da ukažemo na „5 stvari koje trebate znati pre gradnje kuće“ a koje mogu (i vrlo često jesu) ključne za dostizanje cilja, tj. vaše kuće iz snova.

Highlights:

1:08 – U odnosu na rezultate konkursa, gde vidiš razvoj arhitekture u budućnosti? Veće interesovanje za kućama i parcelama koje su u neposrednoj blizini velikih grada

2:46 – Kada je “parvo vreme” da se arhitekta angažuje? Najbolje je arhitektu angažovati što pre, tj. što ranije!

6:40 – Šta ti misliš o važnosti sastavljanja projektnog zadatka i sagledavanju potreba klijenata? Graditi kuću bez projektnog zadatka to je ploviti morem bez kompasa i mape! Ako ne znaš gde želis stići, svaka te staza vodi nikuda!

9:47 – Na šta nam ukazuje prostornost kuće? Kuća je uvek među razmera između čoveka i okruženja!

13:55​ – Da li su klijenti svesni značaja instalacija i koliko one utuču na konfor korisnika? Važno je da sistemi i materijali koji se ugrađuju u kuću budu dugotrajni!?

7:07 – Šta bi poručila ljudima koji žele da angazuju arhitektu za uređenje prostora?

18:36 – Da li misliš da kod ljudi postoji svest o održavanju, kada krenu da grade svoju kuću? Kuća traži slugu!

Više o ovoj temi možete pogledati u videu:

Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje. Radujemo se vašim predlozima i šta je to što biste vi voleli da znate kada je arhitektonska oblast u pitanju.