11
дец

Tekuće ili investiciono održavanje – u čemu je razlika?

Kako bi vaš objekat sačuvao vitalnost, potrebno je svake godine vršiti tekuće održavanje, a na svakih 10 godina je potrebno vršiti investiciono održavanje.

O održavanju kuća i zgrada se često ne vodi računa. Ideja o njenom održavanju nije prioritet pri izgradnji. Pažnja klijenta usmerena je uglavnom ka uštedi, a ne na troškovima budućeg održavanja. Takvim pristupom prave se bojni propusti.

Planiranje troškova održavanja na samom početku, dok izgradnja vašeg objekta još uvek nije počela, daje vam mogućnost šireg pogleda na investiciju. Bićete svesni svih mogućih troškova koja će ta kuća od vas očekivati kako na godišnjem nivou, tako i na svakih 10 godina.

Kada imate ovu računi u na umu, onda su iznenađenja zvana dodatni troškovi svedena na minimum. Uz planiranje, vi unapred znate svoje troškove i na vreme odvajate potrebni novac za održavanje. Na ovaj način pomažete svojoj kući da bude trajno lepa.

Više o ovoj temi možete pročitati u nastavku teksta na portalu Gradnja.rs:

Voleli bismo da čujemo vaše misljenje. Radujemo se vašim predlozima i šta je to što biste vi voleli da znate kada je oblast građevinskog prava i projektnog finansiranja u pitanju. Jer mi smo tu zbog vas.