25
мар

Ulazni hol poslovne zgrade_ Idejno rešenje

Ulazni hol poslovnih zgrada jesu velika komunikaciona čvorišta. U tim čvorištima sve počinje i završava se, kako ljudima koji tu rade tako i onima koji makar na kratko svrate.

Njihova uloga jeste da svakoga dočekaju i isprate. Zato je i prostorna organizacija podređena upravo kretanju ljudi. Pored rešavanja funkcionalnosti, ulazni hol zahteva i promišljanje u pravcu njegovog oblikovanja i uređenja.

Po nameni, Ulazni hol, predstavlja javni deo zgrade. Sa arhitektonskog stanovišta gledano on u sebi treba da nosi određenu dozu dopadljivosti prema svima. Doza dopadljivosti treba da obezbedi svakom korisniku da prostor doživljava kao prijatno mesto susreta.

U ovoj 3D animaciji prikazan je predlog redizajna postojećeg ulaznog hola poslovne zgrade na Novom Beogradu. Ideja SV Design & Development tima jeste da iskoristi postojeće elemente i u kombinaci sa novim stvori jednu novu, definisanu ambijentalnu celinu.

Crni mermer svojom snagom naglašava pojedinačna komunikaciona čvorišta, dok je uloga drvene teksture i zelenila da tom prostoru da jedanu mirniju notu. Zasađena oaza mira je tu da nas podseti na prirodu i osvesti trenutak u kome se nalazimo.

Uživajte u animaciji koja sledi u videu:

Voleli bismo da čujemo vaše misljenje. Radujemo se vašim predlozima i šta je to što biste vi voleli da znate kada je arhitektonska oblast u pitanju.