26
нов

Kako do elaborata energetske efikasnosti i energetskog pasoša

Svoje stručno i profesionalno iskustvo na nama je podelio moj dragi kolega i saradnik Goran Todorovic, kao stručnjak za energetsku efikasnost ispred firme Energy concept doo. Više o ovoj temi možete pronaći na njegovom sajtu https://www.energetskipasos.rs ili kontaktirati za sva dodatna pitanja.

Da li ste znali da je Elaborat energetske efikasnosti sastavni deo projektne dokumentacije, a da je energetski pasoš deo dokumentacije za tehnički prijem objekta?

Izgradnja objekata iz dana u dan dobija novo ubrzanje. Rezultat tog ubrzanja jeste veliki broj projekata i procedura koji se odvijaju i odobravaju u isto vreme. Neretko se dogodi da investitori na neadekvatan način dobijaju potrebna pojašnjenja određenih pojmova koji mogu biti ključni u predmetnom projektu.

Situacija je poznata. Investitori tada bivaju uskraćeni za razumevanje pojmova. U tom slučaju važna uloga nekog dokumenta ili procedure, za njih, postaje samo još jedna obaveza u nizu, koju su oni dužni da plate i prilože u nekom postupku.

Više o ovoj temi možete pročitati u nastavku teksta na portalu Gradnja.rs:

Voleli bismo da čujemo vaše misljenje. Radujemo se vašim predlozima i šta je to što biste vi voleli da znate kada je oblast građevinskog prava i projektnog finansiranja u pitanju. Jer mi smo tu zbog vas.